Translate

18 Kasım 2014 Salı

KIŞ AKŞAMLARININ GELENEKSEL LEZZETİ POPCORN & PÜF NOKTALARI

Patlamış mısırı eşim aç karnına sever. Ya hafif bir yemek üstüne yemeli ya da hicbirşey yemeyip tek onu yemeli. Çünkü bolca yemeli :))
Mısır patlatmak bile maharet istiyor. Isteksiz, meraksız, araştırmasız ve çabalamadan yapılan herşeyde olduğu gibi.. "Sinemalardaki mısır neden evde olmuyor" diye çok insandan duymuş olan ben de bu dertten muzdariptim. O koku, tat, çıtırlık ve tuz oranı mükemmel! Peki evde ne yapmalıyız da aynı lezzeti yakalamalıyız diye cok denemem oldu ve en güzelini bu formülle buldum..

Malzemeler:
Uzun saplı çelik tencere (klasik setlerin karnıyarık tenceresi)
Tahta kasık
Sıvıyağ (1/4 bardak)
Mısır (4 avuç)
Tuz (1 kasık dolusu)
*Tuz (ekstra tuzluktan damak tadınıza göre)
Püf Noktaları & Hazırlanısı: 
*Tenceremizi ocağa alıp altını orta ateşte açıp biraz oda ısısına getirmeliyiz (çelik tencere malum soğuk günlerde epey soğuk oluyor)
*Ocağın altını maksimum konuma getirip yağı ekleyip ısıtmalıyız (tabanı kaplayacak şekilde konulacak, biraz bol olmalı)
*Mısırı ekleyip tahta kaşıkla biraz karıştırmalıyız (mısırlar yerlerinde oynayana kadar)
*Tuzu ekleyip son kez karıştırmalıyız (o da bol olmalı)
*Kapak kapatılıp ara ara sallamalıyız
*Pat pat sesleri azaldığında ocağın altını kısmalıyız
*Kapağını açınca tuzluktan son tuz ilavesini yapmalıyız (siz yapmayabilirsiniz biz biraz tuzlu seviyoruz)
Işte miss gibi güzel bir mısır yenmeye hazır... Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...