Translate

19 Kasım 2014 Çarşamba

BOL EKSİLİ KISIR

Kısır bizim sevdiğimiz & sık yaptığımız yemeklerden biri. Yemek diyorum evet, çünkü akşam eve gelip çok kısa sürede hazırlayıp afiyetle yiyoruz. Kışın yanında turşu ile mükemmel oluyor. Tarifi eski postlarımda var ama bakmaya üşenenler için bir daha veriyorum. Muhakkak yapın..
Malzemeler:
2 su bardagı kısırılık bulgur
2 su bardagı sıcak su
1 adet kuru soğan
2 yemek kasığı salça
1 yemek kasığı biber salçası
1/2 çay bardağı Sıvıyağ
Zeytinyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon, Kuru Nane
2 adet domates
1 adet salatalık
3-4 yaprak Iceberg
2 diş sarımsak
Nar ekşisi
1 adet Limonun suyu
Hazırlanısı:
Öncelikle derin ve kapaklı bir kap içine bulgurumuzu alıp üzerine sıcak suyunu koyup şişmesi için 10 dk.bekliyoruz. Bu sırada yemeklik doğranmıs kuru soğanımızı sıvıyağ ile kavurmaya başlıyoruz. Diğer yandan ıcebergleri ince ince kıyıyoruz. Domatesleri ve salatalıkları ufak boyutlarda doğruyoruz. Soğanlar yumuşayınca sarımsak rendesi ve salçaları ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Tüm baharatları damak tadımıza göre ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Şişen bulgurumuza salçalı harcımızı katıp güzelce karıştırıyoruz. Iceberg, domates ve salatalığı da ekleyip, limon suyu, nar ekşisi ve biraz zeytinyağı döküp iyice karıştırıp servis ediyoruz. Mükemmel lezzet bu kadar kısa sürede hazır oluyor. Ayrıca soğanı piştiği için hazımsızlık yapmıyor, inanın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...