Translate

24 Kasım 2014 Pazartesi

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

Kış kendini iyice hissettirmeye başlamışken, bol bol besin değerleri yüksek, vücudu soğuklara karşı koruyan mevsim sebzelerinden tüketmekte fayda var. Pazıda bunlardan biri. Harikulade görünümde ve lezzette pazılar artık raflarda! Pazıyı farklı şekillerde hazırlamak mümkün. Mesela; yemeğini, sarmasını, böreğini, makarna sosunu, yoğurtlu salatasını ya da kavurmasını yapabiliriz. Hazır tazecikken bu sebzeyi kullanın. Ben bu sefer kavurmasını yaptım. O kadar pratik ki, 15-20 dk gibi kısa sürede enfes lezzette akşam yemeğimiz hazırdı bile..
Malzemeler:
2 bağ Pazı
2 adet Kuru Soğan
1 kaşık Tereyağ
2 kaşık Sıvıyağ
1 tatlı kaşığı Salça
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Hazırlanışı: Pazılarımızı güzelce yıkayıp, kuruttuktan sonra ince ince kıyalım. Soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ ilavesi ile genişce tavaya alıp biraz kavuralım. Çok fazla pişirmeden pazımızı ekleyip yüksek ateşte pazının biraz sönüp sulanmasını sağlıyoruz. Salça ve baharatlarını ilave edip kavurup, kısık ateşte biraz pişmeye bırakıyoruz. sönüyor, Tüm suyunu çekip, malzemeler yumuşayınca tavamızın zeminine pazıyı yayıp aralarda kullanacağımız yumurta sayısı kadar kaşığın arkası ile oyuklar açıyoruz. Yumurtalarımızı kırıp, üzerlerine biraz tuz ve karabiber ekliyoruz. Yumurtalar dilediğiniz kıvamda pişince yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...