Translate

26 Aralık 2014 Cuma

BEYAZ TARHANA ÇORBASI

"Nur içinde yatsın Rahmetli Dedeciğimin" köyünün çorbası. Çok severek yediğimiz güzel ve farklı bir tarif.. Anneannem ve annem yaparlar, bana da birer pişirimlik yapılmak üzere hazırlanmış şekilde buzluğumda saklamam için verirler. Bende kış akşamlarında yapar, içimizi ısıtır, yedikçe de dedemi anarım..
Çorbanın ana malzemesi olan yarma; 
köylerde bulunan değirmende çevrile çevrile kırılması ile hazırlanır. 
Ardından süzme yoğurt, un ve tuz ile harmanlanıp 
ağzı kapalı olarak birkaç gün mayanlanması ile hazır edilir.

* Şimdi vereceğim tarif tüm bu aşamalardan sonra çorbanın yapımı..
Malzemeler: (2-3 kişilik)
1 pişirimlik beyaz tarhana harcı (1 bardaktan az)
3-4 bardak su
1 kaşık Tereyağ
1-2 tutam Kuru Nane
1 diş sarımsak (dilerseniz)
Hazırlanışı: Harcı tenceremiz içine alıp üzerine suyunu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz. (kaynayıp iyice göz göz olacak) Bu aşamada sarımsağı ezip çorbanın içine ilave ediyoruz. (tuz eklemiyoruz harcında yeterince tuz var) Ufak bir sosluk ya da tavada tereyağ ve naneyi yakıyoruz. Çorbamızın üzerine döküp afiyetle & şifayla içiyoruz..

1 yorum:

  1. çorba fotoğrafta çok lezzetli görünüyor, canım çekti :) öğle yemeği için yapayım diyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...