Translate

24 Aralık 2014 Çarşamba

KEBAPÇI USULÜ TAVUK IZGARA


Eşime Tavuk Kanat yapınca, kendime de bunu yaptım :) Adına da Kebapçı usulü dedim evet; çünkü aynen o tat & şekilde! Hem pratik, hem doyurucu hem de çok leziz. Yanına en çok yakışan ise bol acılı tane tane bir bulgur pilavı. Sizde ben gibi sevenlerdenseniz evde de aynı dışarıdaki lezzette yapıp yemesi mümkün..

Malzemeler: (1 Kişilik)
1 adet tavuk göğsü
Marinesi için:
Zeytinyağ
Tuz, Karabiber, Kekik, Pulbiber
Pilav İçin:
1/2 bardak Pilavlık Bulgur
Biraz Sıvıyağ
1/2 kaşık Salça
1 kaşık Acı Biber Salçası
1 bardak Su
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Pulbiber, Kuru Reyhan
Hazırlanışı: Öncelikle tavuk göğsümüzü iyice yıkayıp suyunu iyice akıttıralım. Fileto olacak şekilde (schnitzel gibi) dilelim (benimkinden 3 parça çıktı) Üzerine bıçak ile çizikler atıp marinemizi hazırlayıp içinde mümkünse min. 1-2 saat bekletelim. Pilavımız için; tenceremizin içine yağımızı ve salçalarımızı alıp 1-2 dakika kavuralım. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş bulguru ilave edip biraz daha kavuralım. (bulgur; pirinç pilavı gibi fazla kavrulmuyor) Suyunu ve tüm baharatlarını damak tadımıza göre ilave edip yüksek ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte tüm suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince biraz daha (tane tane olana kadar) ocakta bekletelim. Altını kapatıp o demlenirken, ayrı bir tavayı ocakta ısınmaya bırakalım. Tavuklarımızı içine alıp ilk önce bir yüzünü ardından diğer yüzünü kızarana kadar pişirelim (5 dk. gibi kısa bir sürede pişiyor) Ben iyice kızarmış sevdiğimden uzunca pişiriyorum ama kurutmadan.. Servis esnasında tabağımıza pilavı alıp, üzerine tavuk ızgaralarımızı koyalım. Tazecik maydonozlar ile süsleyip servis edelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...