Translate

12 Ocak 2015 Pazartesi

KIŞ AKŞAMINA ÖZEL EV YAPIMI LEBLEBİ

Hiç evde leblebi yaptınız mı?

Annem ne zaman nohut yemeği yapacak olsa, babam fazla nohut ıslat derdi.. 
Akşamına kavurur, sıcak sıcak, çıtır çıtır bir leblebi yapardı.. 
Bizde yemeye bayılırdık.. 
Babamdan öğrendiğim bu lezzeti evimizde yapıyor eşimle afiyetle yiyoruz. 
Kış akşamlarına yakışan güzel ve pratik bu lezzeti sizde bir kere olsun deneyin derim..


Malzemeler:
Dilediğiniz kadar ıslanmış nohut
Tuz
Hazırlanışı:
1 gece önceden ıslanıp şişmiş nohutumuzu suyunu süzerek tavamız içine alıp biraz tuz ilavesi ile orta ateşte devamlı karıştırarak kızarıp iyice çıtırlaşana kadar kavuruyoruz. Mis kokular eşliğinde afiyetle yiyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...