Translate

14 Ocak 2015 Çarşamba

MUZLU RULO PASTA


Yılbaşı akşamına yaptığım harika pastam. Fotosu ilk kez karşınızda.. O kadar hafif & lezzetli ki, tam benim damak tadıma göre. Baymıyor, ağır gelmiyor, hiçbir şekilde rahatsız etmiyor aksine yiyen muhakkak 1 dilim daha istiyor :) Bu benim ilk rulo pasta denemem. Pasta yapmayı çok sevdiğimi beni tanıyanlar iyi bilir. Ama bu rulo pasta işi beni hep korkuturdu, kaç kere niyetlendim ama hep vazgeçtim. *Öncelikle o kadar ince olan kek muhakkak sert olur düşüncesi ilk neden ki onda herhangi bir sıkıntı yok pamuk gibi oldu. İkinci neden; nasıl rulo şeklinde kırılmadan sarılır ki? bu noktada çok zorlandım itiraf edeyim.. Ne yaptıysam sarma aşamasında yanlardan hafif yırtılmalar verdi ve tam bir rulo olmadı daha çok ruloya benzemeye çalışan enli bir ruloya benzedi :) ama üzerine sürülen kremadan dolayı herhangi bir görüntü bozukluğu olmasa da tek sorun tam bir rulo olmamasıydı :(  Onu da çözerim ben! Bu ilk; adı üstünde deneme.. Tada sözüm yok enfes.. Muhakak yapın, yiyin, yedirin. Üstelik çok kısa sürede harika bir pasta yapmış olacaksınız, bundan iyisi can sağlığı.. Şimdiden afiyetler olsun..
Malzemeler:
3 adet Yumurta
3 türk kahvesi fincanı Tozşeker
4 türk kahvesi fincanı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket  Vanilin
Kreması İçin:
1 litre Süt
1 adet Yumurta
4 yemek kaşığı dolusu Un
4 yemek kaşığı Tozşeker
1 paket Krem Şanti
İçi İçin:
2 adet Muz
Süslemesi İçin:
Hindistan Cevizi
1 adet Muz
Toz Fındık (Ceviz / Fıstık olabilir)
Hazırlanışı: Öncelikle kek hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz işe. Yumurta ve şekeri mikser ile tüm şeker eriyip iyice pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz. Ununu, kabartma tozu ve vanilinini ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Ne cıvık ne de katı kıvamlı olmayacak olan boza kıvamındaki hamurumuz hazır olunca, dikdörtgen fırın tepsimize yağlı kağıt serip kek harcımızı ortadan başlayarak döküyoruz. Spatula yardımı ile tepsi ebadında eşit oranda dağıtıyoruz. 175 derece ısılı fırında 12-15 dakika arası pişiriyoruz. 12. dakikada kürdan ile test edip olmuşsa fırını kapatıyoruz. (ince bir hamur olduğundan kısa sürede pişiyor, pişmemişse 1-2 dakika daha tutup tekrar kontrol edebilirsiniz) Fırından çıkarıp yağlı kağıdı ile gevşek bir rulo halinde sarıp üzerine nemli ben örtüp 5-10 dakika bekletiyoruz. Bu sırada hemen kremamızı hazırlayıp biraz soğutmalıyız. Bunun için tencereye krem şanti hariç tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp biraz çırparak ilk sıcağını çıkarıyoruz. Toz krem şantiyi kremamıza ilave edip mikser ile 5 dakika çırpıyoruz. Kekimizi açıp üzerine kreamının yarısını güzelce sürüyoruz. Muzu ister bütün, ister dilim dilim canınız nasıl istiyorsa o şekilde yerleştirip yağlı kağıt yardımı ile sararak kağıdını sarma sırsaında kekten ayırıyoruz. Kalan krema ile üzerini kaplayıp soğuyunca hindistan cevizi ile süsleyerek üzeri kapalı olarak buzdolabında mümkünse 1 gece bekletiyoruz. (Her zaman dediğim gibi pasta 1 gece beklerse tadı ortaya çıkar, daha lezzetli, daha yumuşak bir pasta olur. Nasıl zeytinyağlı yemeklerin tadı ertesi gün oturuyorsa, pasta da aynen öyle)  Servisten önce üzerine muz dilimleri ve fındık tozu ile süslüyoruz. Siz ne isterseniz, damak tadınıza ne hoş geliyorsa onunla süsleyebilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...