Translate

19 Ocak 2015 Pazartesi

PAZAR AKŞAMI YEMEK DAVETİM

Pazar günü akşam yemeğinde kendi ailemi ağırladım. Menümüzde başrolde Somon Izgara vardı. Balıkla oldum olası arası pek olmayan ben, hiç balık yemiyor da değilim hani :) Bizimkiler her haftasonu balık yediğinden bu sefer bir değişiklikle bizde yediler.
Menümde;
Soslu Mercimek Çorbası
Somon Izgara 
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Buharda Brokoli & Karnabahar 
Kırmızı Lahana Turşulu Havuç Salatası
Yeşil Salata vardı..

Somonu bu haliyle yemeyenler 
hatta Somonu sevmeyenler bile 
vereceğim tarifi muhakkak denemeli.. 
Pratik & Leziz; bence bu haline bayılacaksınız..


Malzemeler:
Kişi sayısına göre Somon dilimi (kişi başı 2 parça ideal)
Üst Harcı İçin: (vereceğim ölçü 1 kişi / 2 parça somon için)
1/2 Kuru Soğan
1/2 Limon ve suyu
1 kaşık Zeytinyağ
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
Balıkçınız tarafından ayıklanıp fileto haline getirilmiş somon dilimlerini güzelce yıkayıp süzgeç içinde sularını akıtmasını bekliyoruz. Bu arada biz somon balığımızın lezzetine lezzet katacak harcımızın yapımına başlayalım. Soğanımızı kalın saçak şeklinde doğrayıp, zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1/2 limon suyu ile tatlandırıp iyice harmanlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize alıp, suyu sıkılmış limonu dilimler halinde üzerine koyalım ve 220 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim. Onlar pişerken bizde balıklarımızın yapımına geçelim.. Balıklarımızı havlu kağıt ile kurulayıp büyük ve iyice ısınmış tava içine alıp önce derisiz yüzü tavaya değecek şekilde koyalım. Balık beyaz olana kadar pişirip ardından diğer yüzünü çevirelim ve kızarana kadar pişirelim. (Somon yağlı bir balık olduğundan pişirme aşamasında ayrıca yağ ilave etmiyoruz) Pişen balıklarımızı soğutmadan üzerine harcımızı koyarak servis ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...