Menümde;
Soslu Mercimek Çorbası
Somon Izgara
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Buharda Brokoli & Karnabahar
Kırmızı Lahana Turşulu Havuç Salatası
Yeşil Salata vardı..
Somonu bu haliyle yemeyenler
hatta Somonu sevmeyenler bile
vereceğim tarifi muhakkak denemeli..
Pratik & Leziz; bence bu haline bayılacaksınız..
Malzemeler:
Kişi sayısına göre Somon dilimi (kişi başı 2 parça ideal)
Üst Harcı İçin: (vereceğim ölçü 1 kişi / 2 parça somon için)
1/2 Kuru Soğan
1/2 Limon ve suyu
1 kaşık Zeytinyağ
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
Balıkçınız tarafından ayıklanıp fileto haline getirilmiş somon dilimlerini güzelce yıkayıp süzgeç içinde sularını akıtmasını bekliyoruz. Bu arada biz somon balığımızın lezzetine lezzet katacak harcımızın yapımına başlayalım. Soğanımızı kalın saçak şeklinde doğrayıp, zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1/2 limon suyu ile tatlandırıp iyice harmanlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize alıp, suyu sıkılmış limonu dilimler halinde üzerine koyalım ve 220 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim. Onlar pişerken bizde balıklarımızın yapımına geçelim.. Balıklarımızı havlu kağıt ile kurulayıp büyük ve iyice ısınmış tava içine alıp önce derisiz yüzü tavaya değecek şekilde koyalım. Balık beyaz olana kadar pişirip ardından diğer yüzünü çevirelim ve kızarana kadar pişirelim. (Somon yağlı bir balık olduğundan pişirme aşamasında ayrıca yağ ilave etmiyoruz) Pişen balıklarımızı soğutmadan üzerine harcımızı koyarak servis ediyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder