Translate

20 Ocak 2015 Salı

FIRINDA AYVA TATLISI


Kışın canımız tatlı istediğinde mümkün mertebe meyve tatlıları ve sütlü tatlılardan tercih etmekte fayda var. Zaten bakliyat türü yemeklerle protein açısından yeterince beslenip kalori almışken hamur tatlısı ile bomba etkisi yaratmamak gerek. Bu yıl ayvalar inanılmaz lezzetli. Hani ekmek ayvası denilen türden! İçi sulu sulu, yumuşak, mis kokulu ve leziz ayvalar tezgahlarda yer alıyorken bol bol tüketmekte fayda var. Reçelini yaptım, tatlısını da yapmadan duramayan ben, harika lezzet ve pratiklikte olan bu tarifi vakit kaybetmeden sizlerle paylaşmak istiyorum..
Malzemeler:
4 adet ayva (8 parça)
12 kaşık toz şeker
8 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
Üzeri İçin:
Ceviz içi
Kaymak
Hazırlanışı:
Ayvalarımızı soyup ikiye keselim ve çekirdeklerini ayıklayıp göbeğini bıçak, varsa parizyen kaşık ve ya tatlı kaşığı yardımı ile biraz derin olacak şekilde oyalım. Derin bir kap içinde hazırladığımız soğuk suya 1/2 limonun suyunu sıkıp ayvaları kararmaması için bu suda bekletelim. Düz bir tabağa toz şekeri alıp, ayvaları sudan çıkarıp iyice kurulayarak toz şekere güzelce bulayalım. 2 fırın poşeti içine ayvaları 4'erli olarak sırtı altta kalacak şekilde yerleştirip her 1 parça ayva için göbeğine kalan toz şekeri paylaştıralım. Çubuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini poşetlerin içine paylaştıralım. Poşetleri bağlayıp bir kaç yerinden bıçakla delikler açalım. 170 derece ısılı fırında ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. (Bu aşama fırınların farklı pişirmelerinden dolayı kontrollü olarak yapılmalı) Dilerseniz son 10-15 dakika poşetlerin üzerini açarak ayvaların hafif kızarmasını sağlayabilirsiniz. Tatlımızı fırından alıp iyice soğuttuktan sonra göbeğine kaymak ve ceviz koyarak servis edebilirsiniz.
Ben göbeğine önce yaptığım ayva reçelimden koyup üzerine kaymak & ceviz ile servis yaptım..
Afiyetler olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...