Translate

22 Ocak 2015 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ

Haftasonu yaptığım zeytinyağlı kerevizim harika olmuştu, tarifini paylaşmadan edemedim :) Kereviz kışın bol bol yememiz gereken sağlık deposu bir sebze. Sadece kerevizi kullanıp, yeşil olan yaprak kısımlarını sakın atmayın, enfes bir koku ve aromaya sahip kendisi. Hem yemeğimizde kullanacağız hem de kurutup salata ve çorbalarımızda da daha sonra kullanabiliriz. Pratik ve leziz olan bu yemeği bu sefer ayvalı yaptım. Ayva kerevize çok yakışıyor. Portakal suyu ile pişince de aroması bambaşka oluyor. Bu tarz yapmadıysanız eğer benim stilde bir kez deneyin.

Malzemeler:
3 adet Kereviz
1 adet Kuru Soğan
1 adet Havuç
1 adet Ayva
2 adet Portakal suyu
1/2 Limon suyu
Zeytinyağ
2 adet Kesme Şeker
Tuz & Karabiber
Hazırlanışı:
Kerevizlerimizi, ayvamızı ve havucumuzu soyup, yıkadıktan sonra dilediğimiz şekilde doğrayalım (ne çok kalın - ne de çok ince olmamalı) Kereviz ve ayvamızı limonlu su içinde beklemeye alalım. Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz soteleyelim. Ardından havucumuzu alıp biraz daha soteledikten sonra suyundan arındırdıp kuruladığımız kereviz ve ayvalarımızı da karışımımız içine alıp sotelemeye devam edelim. (Bu aşama yemeğin yağ ve malzemelerle iyice harmanlanması için yapılan kısa süreli bir aşama) Ardından kerevizin yeşil yapraklarından birkaç adedini iyice yıkayıp doğrayarak tenceremiz içine alalım. Portakal suyu, limon suyu, şeker ve baharatlarını ilave ederek önce yüksek ateşte ardından kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Altını kapattıktan sonra tenceresi içinde iyice soğumaya bırakalım. Servis tabağımıza alıp biraz zeytinyağ ilave edelim. Afiyetler olsun.

1 yorum:

  1. kerevizi çok seviyorum. senin tarifinle deneyeyim birde. ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...