Translate

9 Şubat 2015 Pazartesi

ETİMEK TATLISI

Çok eskilerden bir tarifim var bugün. Sık sık yapıp yediğimiz ama ne zamandır yapmadığım bu tatlıyı, geçenlerde markette rafta etimek görüpte aklıma gelmesiyle yapmam şart oldu. Ekmek kadayıfını aratmayacak tada sahip; pratik mi pratik, lezzetli mi lezzetli bu güzelim tatlıyı sizde muhakkak denemelisiniz. Karamelize şerbet tadını muhallebi ile hafifleten ve asla baymayan bu tatlı klasikleriniz arasında yer alacak nitelikte..


Malzemeler: (Klasik dikdörtgen borcam ölçüsü)
8 adet Etimek
Karamelize Şerbet İçin:
1 su bardağı Toz Şeker
1,5 su bardağı Su
Muhallebi İçin:
2,5 su bardağı Süt
3 çorba kaşığı Un
3 çorba kaşığı Toz Şeker
Üst Krema İçin:
1 paket Krem Şanti
1 bardak Süt
Süsleme İçin:
Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle borcam içine 8 adet etimeği dizelim. Karamelize şerbetin yapımı için geniş bir tava içine toz şekeri alıp açık kahverengi renk alana kadar kavuralım. Rengi dönünce 1,5 bardak suyu dikkatlice üzerine dökelim (bu işlemi sıçrama ihtimaline karşı kontrollü yapın) İlk anda şeker sertleşiyor ama karıştıra karıştıra ısıyla tekrar eriyor. Ocaktan alıp 10 dakika hafif soğumaya bıraktıktan sonra etimeklerimizin üzerine dökelim. Muhallebi için ufak bir tencere içine 2,5 bardak sütü alıp üzerine 3 kaşık un ve 3 kaşık toz şekeri ekleyelim. Devamlı karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirelim. Muhallebimizi etimeklerin üzerine dökelim. Tatlımız biraz soğuyup oda ısısına gelene kadar bizde üst kremanın yapımına geçebiliriz. 1 bardak süt ile krem şantiyi kıvam alana kadar çırpalım. Katılaşınca bir süre buzdolapta dinlenmeye bırakalım. (Ben Dr Oetker'n Kaymak Tadında Krem Şantisini kullanıyorum. Tadı daha hoş, siz dilediğinizi kullanabilirsiniz) Ardından tatlımızın üzerine sürelim ve mümkünse 1 gece buzdolapta dinlendirelim. Bolca hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...