Translate

18 Mayıs 2015 Pazartesi

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


En bilinen yaz lezzetlerinden biridir Domatesli Pilav.. Eşim ne zamandır yapsan da yesek diye söyleyip duruyordu. Yazın yapılır, güzel domates bulmak lazım desem de, fazlaca isteğine dayanamayıp, kısmet bu akşama nasipmiş diyerek önceki günden kalan zeytinyağlı barbunya yemeğimin yanına yaptım. Turşu & cacıkla beraber hem güzel bir akşam menüsü yaratmış, hem de eşimin gönlünü eğlemiş oldum.. Ellerime sağlık :)
Malzemeler:
1 kase Pirinç
3 adet Domates Rendesi
1,5 kase Su
Tuz, Karabiber
2 kaşık Tereyağ
2 kaşık Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci nişastasından arındırmak isterseniz ve yeterince vaktiniz varsa sıcak su ve tuz ilavesi ile mümkünse 1 saat bekletin. Süre sonunda, tenceremiz içine yağlarımızı ve domates rendemizi ilave edip biraz kavurun. İyice süzülmüş pirinci ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Baharatlarını ve suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak kaynayana kadar yüksek, ardından kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...