Translate

15 Mayıs 2015 Cuma

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ


Bugün sizlere içli köftelik bulgurdan yaptığımız leziz bir 
yöresel yemeğimizin tarifini vereceğim..  
Taneledikten sonra deep-freezde saklayarak dar zamanlarınızda pratikçe hazırlayabilirsiniz..


Malzemeler:
3 su bardağı İçli Köftelik Bulgur
1 - 1,5  su bardağı Su
1/2 tatlı kaşığı Tuz
Sos İçin:
1 kase Yoğurt
2 diş Sarımsak
2 kaşık Tereyağ
1 tatlı kaşığı Toz Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kitelfum tarifimdeki bulguru hazırlama aşamalarını takip ederek, bulgur iyice kıvam alana kadar yoğurup hazır hale getiriyoruz. Bu tarifte tek fark taneleme aşaması. Bulgurumuzu ufak parçalar halinde kopartıp yuvarlayarak, orta kısmına işaret parmağımızla bastırıp tepsi içine yanyana diziyoruz. Tüm bulgura aynı işlemi uyguladıktan sonra derin bir tencere içinde kaynar tuzlu su hazırlayarak bulgur köftelerimizi ilave edip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Onlar pişerken biz sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Köftelerimizi iyice süzüp bir kaba aktarıp, üzerine yoğurdumuzu döküyoruz. Bir tava içinde yağımızı eritip toz biberimizi üzerine döküp biraz cazırdattıktan sonra yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis yapıyoruz.. Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...