Translate

20 Haziran 2015 Cumartesi

PRATİK TAVUK KAVURMA


Bloguma hiç vakit ayırmayan ben;
 vicdan azabı ile karışık duygular içerisindeyim bu aralar :(

Kısa sürede pratik bir şekilde hazırlanan, yanına bir kaç çeşit lezzet daha katarak güzel bir yemek hazırlamak adına, akşam işten gelip, en kısa sürede, lezzetli  ve doyurucu bir yemek yapıp kurt gibi açlığımızı dindirmek için ideal bir tarifle bugün karşınızdayım. Uzun uzadıya malzeme ve tarif listem olsa da, yapımı bir o kadar kolay..
Tavuk Kavurma
Malzemeler:
2 parça Tavuk Göğüs
1 kaşık Sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kekik
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerimizi iyice yıkadıktan sonra ufak parçalar halinde doğrayıp tavaya alıyoruz. Yüksek ateşte sularını bırakıp çekene kadar soteliyoruz. Yağ ve baharatlarını da ekledikten sonra kısık ateşte kavurma işlemine kızarana kadar devam ediyoruz..
Pilav İçin
Malzemeler:
1 kase Bulgur
1 adet Kuru Soğan
2 adet Yeşil Biber
1 kaşık Salça
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1,5 bardak Su
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavurmaya başlıyoruz. İyice yumuşayınca ince kıyım biberi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçalarını ve yıkanıp süzülmüş bulgurunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tüm baharatları ve suyunu ilave edip yüksek ateşte kaynayana, ardından kısık ateşte suyunu çekip bulgur yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Salata İçin
Malzemeler:
1 adet Kuru Soğan
1 adet Salatalık
1 adet Yeşil Biber
3 adet Domates
Tuz, Sumak
2 kaşık Zeytinyağ
1 kaşık Nar Ekşisi
1/2 Limon Suyu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri incecik kıyarak hazırladıktan sonra sosunu ve baharatlarını ilave edip harmanlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...