Translate

20 Nisan 2016 Çarşamba

EL YAPIMI MİNİ BAZLAMA


El emeği, göz nuru mini bazlama ile kahvaltı sofraları şenlensin..
Malzemeler:
3,5-4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 bardak ılık su
Hazırlanışı:
Yaş maya ve şeker ılık sütte açılır. Un derin bir kaba alınır. Ortası havuz gibi açılarak maya eklenir. Tuz ve su ilave ederek yoğrulur. Üzeri örtülerek hamur 2 katına çıkana ve göz göz olana kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan dilediğimiz boyutta parçalar koparılarak hafif unlanmış tezgahta merdane veya oklava ile açılır. (yarım santimden az kalın olacak yükseklikte açılmalı) Tava ocak üstüne alınıp ısınınca bazlama tavaya konulur devamlı döndürülerek kızarnıncaya kadar pişirilir. Sıcak sıcak tereyağı ve peynir ile tüketmeniz tavsiye edilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...