Translate

4 Mayıs 2016 Çarşamba

TAS KEBABI


Malzemeler:
250-300 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
1 kaşık Salça
2 kaşık Sıvıyağ
2,5-3 bardak Su
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon, Kekik
Hazırlanışı:
Et ve suyu düdüklü tencereye alıp, etler yumuşayana kadar haşlayalım. Ayrı bir tencere içine sıvıyağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanı alıp kavuralım. Salça ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra etin haşlama suyundan ve baharatları harca ekleyip soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Ardından eti ilave edip 15 dakika kadar pişirelim. Salçalı şehriye pilavı, turşu ve ayran ile muhteşem yemeğimiz hazırdır. Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...