Translate

19 Eylül 2012 Çarşamba

EV YAPIMI LOR PEYNIRI


Lor peyniri yapımıda yogurt yapımı kadar kolay. Ayrıca evde yapılan lorun tadı bambaska oluyor.
Malzemeler:
  • 1 Litre A.O.C. Günlük/Sise Süt
  • 1 Limon Suyu
Hazırlanısı: Sütümüzü ocaga alıp iyice kaynatıyoruz. Kaynayan sütümüze 1 limon suyunu sıkıp söyle bir karıstırıyoruz. Su anda sütü kesmis bulunuyoruz, sütte bi pütürlenme, topaklanma olacaktır. Bir kap icerisine süzgecimizi oturtup icerisine temiz bir havlu koyup, sütümüzü döküyoruz. Havlu ile iyice sarıp,sıkıp yumru haline getiriyoruz. Süzgec icerisinden iyice sütünün akması gerekmektedir. Bir kac saat sütü iyice süzülene kadar bekletip, daha sonra havluyu acıp peynirimize kavusuyoruz :) Iste ev yapımı lor bu kadar kolay bir lezzet. (Peynir yaparken akan sütte hamur islerinde, pogaça ve böreklerde kullanılmakta olup, asla dökülmemesi gereken birseydir. Onu da sakın israf etmeyin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...