Translate

19 Eylül 2012 Çarşamba

EV YAPIMI YOGURT

Bugünlerde madem herseyin dogal olmadıgını biliyoruz o zaman yapabildigimiz, becerebildigimiz seyleri mümkün oldugunca evimizde kendimiz yapalım diyenlerdenim ben.Örnegin recelimizi, yogurdumuzu kendimiz yapabiliyorsak yapalım, bu hem keyifli, hem daha lezzetli, hem de daha ekonomik. Eee bu kadar artısı varken hadi yapalım o zaman...

Köy sütü bulabiliyorsanız onunla yapmanız tavsiye edilir. Ben günlük süt ile yaptıgım icin tarifi o sekilde verecegim.

Malzemeler:
1 Litre A.O.C Sise/Günlük Süt
1,5 Yemek Kasıgı Yogurt
Öncelikle sütümüzü kabımıza aktarıp, orta ateste ısıtıyoruz. Isının ayarı cok önemli cünkü yogurdumuzun mayalanıp, mayalanmaması tam olarak buna baglı. Serce parmagımızı süte batırdıgımızda 3-4 saniye icerisinde ısıyı hissedip, rahatsız olmadan yanmadan tutabiliyorsak bu ısı ideal... Sütümüzü ocaktan alıp, masaya bir örtü yada havlu serip üzerine koyalım, kase icerisine aldıgımız 1,5 yemek kasıgı yogurda birkac kasık süt ekleyip biraz karıstırdıktan sonra, sütümüze ekleyip söyle bir karıstırıyor ve hemen tancerenin kapagını cok az acık kalacak sekilde kapatıyoruz. 3,5-4 saat arası icerisinde mayalanma tam anlamıyla gerceklesmis olacaktır. Sütümüze bakıp,buzdolabına hic sarsmadan kaldırıyoruz. Yogurdumuz hazır, ertesi gün afiyetle yenmek icin bizi bekliyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...