Translate

6 Ekim 2012 Cumartesi

KARIDES GÜVEC

Kendisini söyle tarif edebiliriz, müthis sarımsak ve tereyagı kokusu ile ac olmayanı bile cezbeden, lezzetli mi lezzetli, nadide bir deniz ürünü yemegi.. Balık restaurantına gidipte Karaides Güvec yemeden kalkan azdır!
Ama ben & esim icin hayatta dısarıda tercih edecegimiz bir yemek degil bu. Cünkü ben gercekten cok güzel yapıyorum bunu yaaa :))

Malzemeler:
300 Gr Karides
4 Dis Sarımsak
3 Adet Yesil Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kasıgına yakın Salca
1/2 Cay Bardagı su
2 Yemek Kasıgı dolusu Tereyag
Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber
1 Su Bardagı Kasar Rendesi

Yapılısı: Karidesleri kaynamakta olan su icerisinde 10 dakika haslayın. Süzdükten sonra tencere icerisine tereyag ve ince ince dogranmıs sarımsakları ekleyip kokusu 1-2 dk. cevirin. Ardından karides ve yesil biberleri ekleyip biberler yumusayıncaya kadar soteleyin. Daha sonra küp seklinde dogradıgınız domatesleri, su ile ezilmis salcayı ve baharatları ekleyin. Biraz kaynasın ve baharatların tadı cıksın.. Karideslerimizi güvec icerisine alalım. Üzerlerini kasar rendesi ile kaplayıp 200 derece fırında kasarlar eriyip, kızarana kadar pisirelim. Mis mamamız hazır, Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...