Translate

9 Kasım 2012 Cuma

HAVUCLU KEK

Iııımmm kek; yumusacık dokusu, mis kokusu, tatlı lezzeti tarif edilemez.  Esimin eve gelmesine yakın 15 dakikada hazırlayıp atıyorum fırına, canımcım fırınım tam kıvamında pisiriyor. Ilk sıcagı cıktıgında da ılık ılık servis yapıp, ya bir Türk Kahvesi, ya cay ya da nescafe esliginde afiyetle yiyoruz.  Bu tarz cici seyleri yapmayı da yemeyi de seviyorum. Huzur dolu bu keki eminim ki hepiniz yapmıssınızdır, eger evinizde su an kek yok ise hadi üsenmeden kalkın bir de siz yapın..

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardagı toz seker
  • 1 su bardagı süt
  • 1/2 su bardagı sıvıyag
  • Aldıgı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet havuc (rendelenmis)
  • 1/2 su bardagı ceviz ici (iri kıvamda dövülmüs)
  • 1 tatlı kasıgı tarcın
(kalıbı yaglamak icin margarin)
Hazırlanısı: Yumurtalarımızı derince bir kaba kırıp, üzerine toz sekerimizi ilave ediyoruz. Mikser ile sekerler eriyip, harc krema kıvamına gelene kadar cırpıyoruz. Ardından icerisine süt ve sıvıyagımızı ilave edip tekrar malzemeler karısana kadar mikserle düsük devirde karıstırıyoruz. Aldıgı kadar un, kabartma tozu ve vanilinini ekleyip bu sefer cırpıcı ile harmanlıyoruz. Havuc, ceviz ve tarcınımızı ekleyip, son bir kere daha karıstırıyoruz.
Iyice yaglanmıs olan kalıbımıza döküp, iyice ısınmıs sıcak 185 derece fırında 40-45 dakika pisiriyoruz. Oldugunda zaten evinizi miss gibi kokular saracaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...