Translate

15 Kasım 2012 Perşembe

KESTANE KEBAP

Kısın geldigine sevinme nedenlerimizden biridir KESTANE.. Kokusu, tadı bambaskadır. Dısarıda mis kokusunu uzaklardan duydugumuzda, dumanı üstünde, sıcak, cıtır cıtır kestaneye hayır demek zordur! Evde pisirdigimizde bile o güzel kokusu etrafı sardıgında, sıcak huzurlu ortama daha da bir sıcaklık getirir. Ben seviyorum kendilerini, esimle beraber büyük bir zevkle indiriyoruz mideye :)
*Simdi neden kestaneyi anlattıgıma gelince, kestane pisirmenin de püf noktaları var. Evde yaptıgım dısarıdan pismis hazır alınan kestaneler gibi olmuyor diyorsanız bunları uygulamanız gerekir. 
Kestaneyi;
  • Rahatlıkla soymak marifettir, 
  • Dagılmadan bir bütün halinde kabugundan cıkarmak marifettir,
  • Ne sert, ne de hamur gibi olmadan pisirmek marifettir.
-Öncelikle kestaneyi bombeli yüzünden yatay olarak cizmelisiniz. Cizerken dikkat etmeniz gereken nokta üst katmanı kesip, alt yani kestanenin kendisine zarar vermeden cizmektir
-Fırın ya da tavada pisirmeden önce bir süre tuzlu suda bekletmeniz gerekmektedir.
-Pisirirken ilk asamada biraz su ile kestaneleri yumusatırsanız (haslarsanız) daha güzel olacaktır.
-Ve cok kurutmadan pisirmek gerekir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...