Kısın geldigine sevinme nedenlerimizden biridir KESTANE.. Kokusu, tadı bambaskadır. Dısarıda mis kokusunu uzaklardan duydugumuzda, dumanı üstünde, sıcak, cıtır cıtır kestaneye hayır demek zordur! Evde pisirdigimizde bile o güzel kokusu etrafı sardıgında, sıcak huzurlu ortama daha da bir sıcaklık getirir. Ben seviyorum kendilerini, esimle beraber büyük bir zevkle indiriyoruz mideye :)
*Simdi neden kestaneyi anlattıgıma gelince, kestane pisirmenin de püf noktaları var. Evde yaptıgım dısarıdan pismis hazır alınan kestaneler gibi olmuyor diyorsanız bunları uygulamanız gerekir.
Kestaneyi;
- Rahatlıkla soymak marifettir,
- Dagılmadan bir bütün halinde kabugundan cıkarmak marifettir,
- Ne sert, ne de hamur gibi olmadan pisirmek marifettir.
-Fırın ya da tavada pisirmeden önce bir süre tuzlu suda bekletmeniz gerekmektedir.
-Pisirirken ilk asamada biraz su ile kestaneleri yumusatırsanız (haslarsanız) daha güzel olacaktır.
-Ve cok kurutmadan pisirmek gerekir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder