Translate

19 Aralık 2012 Çarşamba

BESAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

Börek gibi cıtır cıtır, cok lezzetli degisik bir makarna tarifi. Yanına birsey yapmadan bile gayet doyurucu. Misafirlerinize pilav vb.. türevleri yapmaktan sıkılmıs, farklı bir tarif arıyorsanız bu degisik tarifi et ve tavuk yemeklerinin yanına hatta cay saatine börek yerine de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 Paket Ince Boru Makarna
Besamel Sos Icin:
3 Yemek Kasıgı Margarin
3 Yemek Kasıgı Un
3 Su Bardagı Süt
Tuz ve Karabiber
2 Su Bardagı Kasar Rendesi
Hazırlanısı:
Makarnamızı aldante kıvamı haslıyor ve süzüyoruz. (cok yumusak olmamalı cünkü fırında da pisecek) Bu arada besamel sosumuz icin yagda unumuzu kokusu cıkana kadar 2-3 dakika kavurup, sütünü ekleyip güzelce cırpıyoruz. Tuz ve biberini ekleyip altını kapatıyoruz. (kıvamı ne muhallebi, ne de cıvık olacak) Makarnamıza sosumuzu ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Borcamımıza makarnanın yarısını yayıp, üzerine kasar peynirinden serpiyoruz. Kalan makarnayı da yayıp, bol kasar rendesi ile kaplıyoruz. 200 derece ısınmıs fırında kasarlar güzelce kızarana kadar 15-20 dakika pisiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...