Translate

18 Aralık 2012 Salı

YESIL / OTLU OMLET

Ara ara degisik tarifler kahvaltıları lezzetlendiriyor.  Kahvaltıda baharı aratmayan lezzetli bir omlet yaptım, ben bu tarife yesil omlet ya da otlu omlet diyorum.
Malzemeler:
  • Yumurta (4 adet)
  • Tereyag
  • Maydonoz (7-8 dal)
  • Dereotu (3-4 dal)
  • Süt (1/2 cay bardagı)
  • Kasar Peyniri Rendesi (1 cay bardagı)
  • Tuz & Karabiber
Hazırlanısı: Yumurtalar derince bir kaba kırılırak iyice cırpılır, üzerine süt, ince ince dogranmıs maydonoz ve baharatlar ilave edilerek cırpmaya devam edilir. Tereyagı eritilen kızgın tava icerisine dökülür ve kapak kapatılarak orta ateste arkalı önlü pisirirlir. Yarı kısmını kaplayacak sekilde kasar rendesi üzerine dökülür, omletin yarısı üstüne kapatılır ve kasarlar eriyinceye kadar kısık ateste pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...