Translate

24 Aralık 2012 Pazartesi

MERCIMEK KÖFTESI

Cay saatleri icin kısır ve patates saltasından sonra gelen meshur, ana yemek kadar doyurucu bir tarif olan Mercimek Köftesi icin
Malzemeler:

  • 2 Su Bardagı Kırmızı Mercimek
  • 1 Su Bardagı Ince Bulgur
  • 1 Adet Kuru Sogan
  • 1 Cay Bardagı Zeytinyag
  • 2 Kasık Salca
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Maydonoz
Hazırlanısı:
Mercimekler üstünü örtüp 2-3 cm asacak sekilde su  ve yeterince tuz ilavesi ile haslanır. Lapa kıvamı alıp, güzelce yumusayınca altı kapatılıp, bulgur ilave edilip 10 dk. demlendirilir. Ardından ayrı bir tencere icerisinde zeytinyagında küp küp dogranmıs soganlar kavrulur, soganlar yumusayıp hafif rengi dönünce salca ilave edilerek biraz daha kavrulur. Baharatları da ilave edilip, ocagın altı kapatılır ve mercimek icerisine bu harc dökülür. Ince dogranmıs maydonozlar da ilave edilerek güzelce harmanlanır ve istedigimiz sekilde formlandırılır. Bol limon takviyesi ile, dilerseniz cig köfte usulü yanında marulla afiyetle yenilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...