Translate

26 Aralık 2012 Çarşamba

DOMATES CORBASI

CORBA;
Kücüklügümüzde ilk tattıgımız yemektir,
Güzel bir yemege baslangıctır,
Hem pratik, hem doyurucudur,
Hastayken olmazsa olmazımızdır,
Domates Corbası ise esim & benim icin en lezzetlisi,
Corbalardan en pratigidir..
Malzemeler:
  • Tereyag
  • Un
  • Salca
  • Su 
  • Süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarcın
  • Kasar Peyniri Rendesi
Hazırlanısı:
2 corba kasıgı dolusu tereyag ile 2 corba kasıgı dolusu un biraz kavrulur. Ardından 1.5 corba kasıgı salca ilave edilir ve biraz daha kavrulur. 1 bardak süt ve 3 bardak su ilave edilerek güzelce karıstırılır. Kaynamaya baslayınca yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırılır. Kısık ateste kıvamını iyice alana kadar pisirilir. Yaklasık 10 dakika.. Cok sulu olmamalı, hafif kıvamlı olmalı. (ben altını kapatmaya yakın bir tutam tarcın koyuyorum, tadı bir baska güzel oluyor) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...