Translate

28 Aralık 2012 Cuma

MERCIMEK CORBASI

Bu ara her akşama Çorba var soframızda.. Malum soguk kıs günlerinde 1 kase corba sofraların vazgecilmezi. Ülkemizde en cok sevilen ve tüketilen corba ünvanını almıs "Mercimek Corbası" bugünkü tarifim!
Malzemeler:
  • 1 su bardagı Kırmızı Mercimek
  • 1 adet Sogan
  • 1 adet Havuc
  • Tereyag
  • Salca
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
Hazırlanısı: Mercimegi yıkayıp, suyunu süzüyor tencere icerisine alıyoruz. Kurusoganı ve havucumuzu da soyup 3-4 parcaya bölüp tencereye koyuyoruz ve üstünü örtüp 3-4 cm gececek kadar su ilavesi ile güzelce kaynatıyoruz. Mercimek ve sebzeler iyice yumusadıgında blender yardımı ile iyice eziyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz (gerektigi kadar su ilave ediyoruz), tuz ve baharatlarını ekliyoruz.  Yag icerisinde salcamızı kavurup corbamıza ilave ediyoruz. (mercimek corbası bekledikce kıvam olarak katılasır, su ilavesi ile kaynatıp istediginiz oranda inceltebilirsiniz)
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...