Translate

11 Aralık 2012 Salı

IRMIK TATLISI (Prenses)

Diger adı prenses tatlısı :) Hafif,pratik ve lezzetli. Annem kücüklügümüzde cok yapardı, arasına kakaolu bisküvi dizip borcama döser, üzerini ceviz ile süslerdi, cok severdik. Simdi acayip kurtarıcı oldugunu düsündügüm ve deneyenlerin hep begendigini gözlemledigim bir tarif. Ani gelen misafire yapılabilecek güzel bir tatlı. Arada sırada tatlı krizi yasadıgımda yaptıklarımdan. Muhakkak biliyorsunuzdur ama bir kerede benden alın tarifini..
Malzemeler:
  • 1 kg süt
  • 11 kasık irmik
  • 11 kasık seker
  • 1 paket vanilin
  • Süslemek icin ceviz
Hazırlanısı: Tencere icerisine süt, irmik ve seker konularak orta ateste devamlı karıstırılarak göz göz olup, kıvam alana kadar pisirilir. Vanilin eklenip, son bir kez daha karıstırılarak ocagın altı kapatılır. Su ile ısltaılmıs kaba aktarılıp, oda ısısına gelene kadar dısarıda daha sonrasında buzdolabında saklanır. Ceviz ile süslenip servis yapılır. (ben yukarıdaki ölcünün yarısını yaptım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...