Translate

13 Aralık 2012 Perşembe

KABAK TATLISI

Sonbaharın ve kısın güzel habercisi Balkabagı. Rengine bayılıyorum, pistiginde kaybettigi o soft rengi, yumusak dokusuna ve güzel tadına bırakıyor. Gercekten sevdigim bir lezzet, hem hafif, hem de yapımı cok ama cok pratik. Ben pekmezli halini seviyorum, hem bu vesile ile pekmezde yemis oluyoruz. Dilerseniz pekmez koymadan da pisirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kg Bal Kabagı
  • 400 gr seker
  • 1 cay bardagı su
  • 1 cay bardagı pekmez
Hazırlanısı: (kabagın soyulmus hali 1 kg) Kabakları güzelce soyup, yıkıyoruz yayvan bir tencere icerisine diziyoruz, üzerine toz sekerini döküp, 1 cay bardagı su ilavesi ile ilk önce yüksek ateste, kaynayınca 1 cay bardagı pekmezide ilave ederek kısık ateste yumusayana kadar pisiriyoruz. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırıp, sogutuyoruz. Dilerseniz tahin ve ceviz ile, dilerseniz sadece ceviz / hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...