Translate

14 Aralık 2012 Cuma

TENCEREDE SEBZELI TAVUK

Dün aksam icin hazırladıgım, benim cok ama cok sevdigim, hafif ve lezzetli bir tavuk yemegi. Hafif olmasının yanında cok  doyurucu / bu kadar lezzetli olmasının yanında da yapımı cok kolay! Eee daha ne olsun..
Malzemeler: (2 kisilik)
  • 1 tavuk gögsü
  • 1 tavuk baget
  • 1 kuru sogan
  • 3 patates
  • 4 dis sarımsak
  • 1 havuc
  • 2 carliston biber
  • 2 domates
  • 1/4 demet maydonoz
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik
  • Su
  • Zeytinyagı
Hazırlanısı: Güzelce yıkanmıs tavuklarımızı üzerlerine cizikler atıp tencere icerisine koyuyoruz. Ardından sebzelerimizi iri parcalar halinde dogruyoruz, soganımızı sacak olarak kesiyoruz. Tavukların üzerine biraz tuz ve diger baharatlarımızı döküp, üzerlerine sırasıyla patates, havuc, sogan, sarımsak, biber ve domateslerimizi diziyoruz. En üstü dogranmamıs maydonozlarımız ile kaplayıp 1 ufak cay bardagı su ve 1/2 ufak cay bardagı zeytinyagı ilavesi ile ilk önce yüksek ateste, kaynadıktan sonra kısık ateste tavuk ve sebzelerimiz yumusayıncaya kadar pisiriyoruz. Miss gibi kokusu ile servise hazırdır.. (dilerseniz icine kabak, patlıcanda ekleyebilirsiniz, ben evde olmadıgı icin koymadım)Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...