Kızartma kadar lezzetli bir yemek daha varmı? Sabah - ögle - aksam her vakitte yiyebileceginiz, özellikle esimle beraber cok sevdigimiz ender, daha dogrusu tek yemek sanırım kızartma, özellikle de patates kızartması! Bir de karısık sebzelerle hazırlanıp, ufak ufak dogranıp domates sos ve sarımsaklı yogurtla cesnilendirildimi adı oluyor saksuka, o da ayrı bir güzel..Bende bugün herkesin cok severek yedigi, bazende yiyemedigi (kimi zaman agır ve bol kalorili olmasından, kimi zamanda hem vakit alıcı, hem de mutfagı fazla kirletmesinden korkup mahrum kaldıgı) bu geleneksel tarifi cok pratik yöntemle size sunuyorum. Bu tarifte siz sadece sebzeleri dogruyor, domates sosunu ve sarımsaklı yogurdunu hazırlıyorsunuz. Saatlerce ayakta, sıcak ocak basında yag kokarak calısmıyor, isi fırınınıza paslıyorsunuz.
Hafif ve pratik saksukamız icin;Malzemeler:
- Patates (4 adet)
- Kabak (2 adet)
- Patlıcan (1 adet)
- Yesil Biber (3 adet)
- Domates (6 adet)
- Yogurt (2 kase)
- Sarımsak (4 dis)
- Sıvıyag (1/2 cay bardagı)
- Tuz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder