Translate

2 Aralık 2012 Pazar

SULU PATATES

Aslında adı patates yemegi ama biz kücüklügümüzden beri sulu patates demisizdir hep bu yemege. Güzel bir yemek oldugunu düsünmüsümdür hep. Etli versiyonu daha bilindiktir sanırım ama biz hic etli yapmadık bu yemegi. Evlendikten sonra anladım ki insan arada sırada cok pratik yemekler yapmak istiyor, iste bu öyle kurtarıcı bir yemek, hepimizin evinde olan malzemelerden carcabuk yapılmakta.
Malzemeler:
1 adet kuru sogan
4 adet patates
Sıvıyag
1 yemek kasıgı salca
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı:
Soganlarımızı küp seklinde yemeklik dogradıktan sonra tencere icerisinde yeteri miktarda sıvıyag ile güzelce kavuruyoruz ardından salcamızıda ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Patateslerimizi soyduktan sonra 4'e bölüyor ve ardından her bir parcadan 3 parca cıkacak sekilde dogruyoruz. Patateslerimizi de tencere icerisine aktardıktan sonra biraz kavurup, ardından üstünü örtmeye yakın su ilave edip tuzunu ve karabiberini de ekleyerek, ilk önce yüksek ateste, kaynadıktan sonra patatesler yumusayana kadar kısık ateste pisiriyoruz. Iste bu kadar, yanına güzel bir salata ile doyurucu bir aksam yemegi hazır, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...