Malzemeler:
1 adet kuru sogan
4 adet patates
Sıvıyag
1 yemek kasıgı salca
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı:
Soganlarımızı küp seklinde yemeklik dogradıktan sonra tencere icerisinde yeteri miktarda sıvıyag ile güzelce kavuruyoruz ardından salcamızıda ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Patateslerimizi soyduktan sonra 4'e bölüyor ve ardından her bir parcadan 3 parca cıkacak sekilde dogruyoruz. Patateslerimizi de tencere icerisine aktardıktan sonra biraz kavurup, ardından üstünü örtmeye yakın su ilave edip tuzunu ve karabiberini de ekleyerek, ilk önce yüksek ateste, kaynadıktan sonra patatesler yumusayana kadar kısık ateste pisiriyoruz. Iste bu kadar, yanına güzel bir salata ile doyurucu bir aksam yemegi hazır, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder