Translate

13 Ocak 2013 Pazar

ELMALI PASTA

Elmalı pasta, aslında elmalı kurabiye, ama pasta deyince de herkes aynı seyi algılıyor, halbuki pasta olmadıgı bariz, sanırım sekli itibari ile bu adı aldı diye tahmin yürütmekteyim. Sırf bu tarifi uygulamak icin buzlugumda stoklanmıs elmalı icim hep mevcuttur. Cok hosuma giden güzel bir tat. Basit bir kurabiye hamuru, lezzetli bir harcla bulusunca sonuc bu olurmus demek ki= Tatlı güzel bisey.. Afiyetler, bal sekerler olsun o zaman insallah!
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket margarin
1/2 su bardagı pudra sekeri
4 yemek kasıgı yogurt
Aldıgı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabugu rendesi (dilerseniz)
Ic Harcı Icin:
3-4 adet elma rendesi
1 su bardagı toz seker
1/2 tatlı kasıgı tarcın
1/2 su bardagı ceviz ici (dilerseniz)
1/3 su bardagı kuru üzüm (dilerseniz)
Hazırlanısı: Öncelikle ic harcımızı hazırlayıp, sogutmalıyız. Bunun icin elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tava icerisine alıp sekerini ilave edip, özlesip yumusayana kadar pisiriyoruz. Altını kapatmadan tarcınını ilave ediyoruz. Sogutmaya alıyoruz. (dilerseniz cok ufalanmadan kırılmıs ceviz ici ve sarı kuru üzüm ekleyebilirsiniz) Hamur yoguracagımız kabımıza yumusamıs margarin, yumurta ve pudra sekeri eklenip biraz karıstırılır. Aldıgı kadar un ve kabartma tozu eklenir, kulak memesi kıvamında bir hamur yogrulur. Dilerseniz bu asamada limon kabugu rendesi ekleyebilirsiniz. Hamurumuzun yarısından daha azını buzluga dondurmak icin atıyoruz. 1/2 saat yeterli bir süre.. Pastamızı yapacagımız kalıbımızı margarin ile yaglayıp hamurumuzun kalan kısmını merdane yardımıyla kalıbımıza uygun ebatta acıyoruz. Sogumus olan harcımızı güzelce tüm yüzeye aynı oranda yayılacak sekilde sürüyoruz. Donmus olan hamurumuzu rendenin iri yüzü ile pastamızın üstünü kaplayacak sekilde rendeliyoruz. 180 derece ısınmıs fırında pembelesene kadar pisiriyoruz. Soguyuca pudra sekeri ile süslüyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...