Translate

19 Ocak 2013 Cumartesi

ZEYTINYAGLI YER ELMASI

Kıs sebzelerinden aynı zamanda meyve olarak cigde tükettigimiz güzel bir lezzet Yer Elması. Cok saglıklı oldugunu hepimiz biliyoruz. A ve C vitamini sahibi, demir acısından zengin, kansızlıga birebir yani; bana sifa :) Zeytinyaglı yemegi kısın uyguladıgım tarifler arasında. Kereviz pisirme yöntemi ile aynı sekilde yapıp buzdolapta bir gece beklettikten sonra daha da lezzetlendigini düsündügüm zeytinyaglı yemeklerimden biri!
Malzemeler:
400 gr yer elması
1 adet kuru sogan
1 adet havuc
1 portakalın suyu
Zeytinyag
Tuz
2 adet kesme seker.
Hazırlanısı:
Soganlarımızı küp küp dograyıp, zeytinyagında biraz soteliyoruz. Ardından dilimlenmis havuclarımızı ve (soyulup-yıkanıp-dogranmıs) yer elmalarımızı da ekleyip biraz daha soteliyoruz. 1 portakalın suyunu ekleyip, üzerini gecmeye yakın su ekliyor, tuz ve sekerini de ilave edip ilk önce yüksek ateste ardından kıısk ateste yaklasık 20 dakika yumusayıncaya kadar pisiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...