Translate

6 Şubat 2013 Çarşamba

FIRINDA MAKARNA (SIIRT USULÜ)


Internet dahil hicbiryerde tarifini bulamayacagınız, cok ama cok özel ve gercekten farklı olan bu tarif Makarnanın bambaska ve cok lezzetli hali.. Siirte ait makarna da böyle olur iste. Hasla, süz, sosla, ye - olmaz orada. Illaki ugras ister, emek ister her yemek. Zahmet olmazsa yemek olmaz. Amma velakin bu zahmete degecek, insanı müptelası edecek bu güzel tarif benden sizlere.. Rahmetli Babaannem yaparmıs bu makarnayı, annem ondan ögrenmis ve bende tabii ki annemden. Esim bir kere annemlerde yedikten sonra, sonraki gitmelerimiz de menüde fırında makarna oldu mu.... söze gerek yok iste :) ben 2 oldu yani.. Deneyin, yapın, yiyin, sonra bana hak vermeyen varsa.. Sözüm yok ! Simdiden afiyetler olsun.
Malzemeler:
Hamur Icin:
3 Kasık Yogurt
4 Kasık Sıvıyag
1 Tatlı Kasıgı Tuz
2,5 Kase Un
Aldıgı Kadar Su
Makarna Icin:
1,5 Paket Nuhun Ankara Ince Uzun Makarna
Haslamak icin su, tuz
300 gr Kıyma
Tereyag, Sıvıyag
1,5 Kasık Salca
1 Demet Maydonoz
Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber
Hazırlanısı: (Öncelikle tarifini verdigim ölcü yukarıda resimde görmüs oldugunuzu dikdörtgen fırın tepsisi ebadı icin tam ideal) Ilk önce hamurumuzu hazırlayarak ise koyuluyoruz. Bunun icin hamur yoguracagımız kaba unumuzu alıp, ortasını acıp, sıvıyag, yogurt ve tuzumuzu ekleyip harmanlıyoruz. Suyumuzu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz dinlenirken, bir yandan makarnamızı bildigimiz usul haslıyoruz. Diger bir yandan ise kıymalı harcımızı yapmak icin teflon tava veya tencere icerisine kıymamızı koyup, suyunu bırakıp cekene kadar güzelce kavuruyoruz, ardından biraz tereyag ve sıvıyag ilavesi ile bir müddet kavuruyoruz (yaklasık 5 dk.) ardından salcamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz, baharat ve ince kıyılmıs olan maydonozlarımızı da ekleyip güzelce karıstırıp, altını kapatıyoruz. Süzmüs oldugumuzu makarna ile kıymalı harcımızı karıstırıp hazır ediyoruz. Simdi gelelim hamurla makarnanın biraraya geldigi kısıma; tepsimizi ssıvıyag ile güzelce hatta biraz bolca yaglıyoruz. Hamurumuzun yarısını un serpip oklava ile tepsi ebadında acıyoruz, ilk hamurumuzu tepsimize serip üzerine makarnamızın hepsini döküyoruz. Kalan hamuru da aynı sekilde acıp makarnamızın üzerine seriyoruz. Eger hemen pisirecekseniz sıvıyag ile üst kat hamurun da heryerini yine bolca yaglayıp 200 derece sıcak fırında 25-30 dakika güzelce kızarana kadar pisiriyoruz. (eger hemen pisirmeyecekseniz, üst kat hamurun yagını pisirme anından kısa süre önce sürün)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...