Translate

5 Şubat 2013 Salı

SEHRIYE CORBASI

En pratik, besleyici ve doyurucu kıs aksamı arkadasımız olan Sehriye Corbası bu sefer hasta olan esime yaptıgım corba oldu :( Zaten diger adı da Hasta Corbası degilmidir.. Birtanecik Kocam bu corbadan 2 gün icti ve ayaga kalktı :) Gelleim sihirli corbanın tarifine..
Malzemeler:
1 Adet Havuc
1 Adet Carliston Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kasıgı Salca
1 Yemek kasıgı tereyag
4 Su Bardagı Su
2/3 Su bardagı Tel Sehriye
2 Adet Limon Tuzu
Tuz,Karabiber,Kırmızıbiber,Kuru Nane
Hazırlanısı: Tenceremiz icerisine tereyagımızı, rendelenmis havuc ve ince kıyılmıs biberlerimizi ekleyip, biberler yumusayıncaya kadar kavuruyoruz. Ardından salca ve rendelenmis domatesimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Suyumuzu ve limon tuzumuzu ekleyip orta ateste kaynayıncaya kadar pisiriyoruz, atesin altını kısıp bir süre daha tüm lezzetlerin birbirine gecmesi icin pisirmeye devam ediyoruz. Sehriyelerimizi ilave edip, tuz, karabiber ve kırmızıbiberinide ekleyip sehriyeler yumusayana kadar pisiriyoruz. En son kuru nanemizi ekleyip altını kapatıyoruz. Mis gibi corbamız hazır. Servis yaparken biraz da taze limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...