Translate

9 Şubat 2013 Cumartesi

KARNIYARIK

Türk erkeklerinin favori yemelerinin basında gelen hatta ilk sırada olan yemek bence "Karnıyarık" Benim esim tarafından da tabii ki sevilmekte.. Kendi istemez ama ben ne zaman Karnıyarık yapıyım mı desem, olur der.. Bende gerci nadir olarak yaparım kendilerini.. Esim pilavı yanına ekstra buldugu icin istemedi bende sadece Cacık ile servis yaptım. Fırında olması bence cok daha lezzetli olmasına neden oluyor, bilginize!
Malzemeler:
4 Adet Patlıcan
100 gr Kıyma
1 Adet Kuru Sogan
2 Adet Yesil Biber
1 Adet Domates
Bir Tutam Maydonoz
1 Yemek Kasıgı Salca
Sıvıyag
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon, Tarcın
Sos Icin:
2 Kase Su
1 Kasık Salca
Tuz
Hazırlanısı: Ic harcımızı hazırlamak icin kıymamızı tencere icerisinde suyunu bırakıp cekene kadar kavurup, sıvıyagımızı ve yemeklik dogranmıs kuru soganımızı ekleyip güzelce kavuruyoruz, Ince dogranmıs yesil biber ve salcamızı da ekleyip, baharatlarımızı ilave ediyor ve bir müddet daha kavuruyoruz. Diger yandan patlıcanlarımızı alacalı soyup, tuzlu suda 10-15 dakika bekletiyoruz. Yıkayıp güzelce kuruladıktan sonra, karınlarını boydan boya ciziyoruz. Kızgın yag icerisinde güzelce pembelesene kadar kızartıp havlu kagıt üzerine alıyoruz. Fazla yagı süzülünce, fırın kabımıza alıp, karınlarını güzelce kasık yardımı ile acıp harcımızı esit oranda koyuyoruz. Üzerlerini domates ve biber ile süslüyoruz. Ayrı bir kap icerisine 2 kase su, salca ve tuzunu ilave edip biraz kaynatıyoruz ve tepsimize döküyoruz. Isınmıs 200 derece fırında güzelce kızarana kadar yaklasık 15-20 dakika pisiriyoruz.
(Icerisine koydugum 1 tutam tarcın cok hos bir aroma veriyor, deneyin)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...