Esimin en en cok sevdigi kurabiye. Bir kere tarif etmeye calıstı, anlattı anlattı..
Hemen yaptım
-Bu mu ? dedim
-Evet... dedi
Yabancıların kahve yanında en cok tükettigi kurabiye. Sıcakken yumusacık oluyor, soguyunca katılasıyor. O yüzden sogutmadan fazla dokunmamaya gayret gösterin.Malzemeler:
2 yumurta
200 gr. tereyagı
1,5 bardak toz seker
3 bardak un
2 tatlı kasıgı sıcak su
1/2 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı karbonat
1 paket vanilya
1,5 bardak damla cikolata
Hazırlanısı:
Fırını 190 derecede ısıtın. 2 fırın tepsisinin icine de yaglı kagıt serin. Yumusak tereyagı ve sekeri iyice karıstırın. Yumurtaları, sıcak suda erittiginiz karbonatı ve tuzu ekleyin. Un, vanilya ve cikolatayı da ekleyerek hamurunuzu yogurun. 2 kasık yardımı ile tepsiye birer kasık harctan koyun. 2 harc arasında baya bosluk kalmalı ki, pisince fazlasıyla büyüyen kurabiyelerimiz birbirine temas etmesin. Isınmıs fırında yaklasık 15 dakika (kenarları kızarana kadar) pisirin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder