Bu da ekmegimin dilimlenmis hali, ici gayet sıkı ve tok...
Malzemeler:- 2 yemek kasıgı sızma zeytinyagı
- 1 tatlı kasıgı pulbiber
- 1 tatlı kasıgı kekik
- 1 kap ılık su
- 2 yemek kasıgı tereyag (erimis)
- 3 + 3/4 kap tam bugay unu
- 1/4 kap ılık süt
- 1 yemek kasıgı toz seker
- 1,5 tatlı kasıgı tuz
- 2,5 tatlı kasıgı toz maya (1 paket dr oertker kuru maya)
- 1 kap irili parcalara bölünmüs ceviz ici
Zeytinyagı ve pulbiberi bir tavada karıstırarak 1 dakika ısıtın ve erimis tereyagını ve kekigi ekleyip karıstırın, ocaktan alıp pisirme kabına dökün. Süt ve ılık suyu ekleyin. Unu sıvı malzemenin tüm üstünü kaplayacak sekilde ekleyin. Kenarlara seker ve tuzu serpin. Unun ortasını acarak mayayı ekleyin. Makinanın kapagını kapatıp 1 nolu ayarda meium renkte pisirmek üzere calıstırın. Yaklasık 40 dakika sonra uyarı sesi geldiginde ceviz icini ekleyin.
Makinamız zaman ayarlı da calısmakta; dilerseniz zaman ayarı ile sabah uyanacagınız saate hazır olacak sekilde de ekmeginizi pisirebilrisiniz. Harikulade koku tüm evi sarıyor ve inanın insan yemeden durmak icin zor sabrediyor. Ayrıca güne mis ekmek kokusu ile baslamak cok güzel :)
EYM Ekmek Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar
- Makinaya önce ıslak sonra kuru malzemeler konmalı
- Sıvının tüm yüzeyini örtecek sekilde kuru malzeme tüm yüzeye örtülmeli
- Sıvı malzemeler oda ısısında olmalı
- Makina calısma esnasında asla acılmamalı
- Uyarı sesi ile konan malzeme hemen eklenip makinanın kapagı kapatılmalı
- Pisen ekmegi 15 dakika dinlendirdikten sonra makinadan cıkarmalı (makinadan hemen cıkarsa bir anda hava ile teneffüsten dolayı katılasır ve kalıptan cıkarken parcalanır. Uzun süre sonra makinadan cıkarsa fazla sıcak yüzünden terler ve alt kısımları kötü olur)
- Makinadan cıkan ekmegi güzelce sarıp bekletebiliriz
- Soguyunca buzdolapta da saklatabiliriz
- Uzun süre kalacaksa deep-freezde de saklayabiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder