Translate

16 Haziran 2013 Pazar

ENFES TRUFFLE

Bu kadar pratik, bu kadar lezzetli bir truff daha önce yemedim. O kadar begendim ki, dayanamayıp bir seferde 10 tanesini yiyebilirim herhalde. Kız kardesim Universiteden mezun oldu, hem de bölümünü birincilikle bitirdi. Onun bu güzel gününde, ona özel yaptıgım bir lezzet. Dilerim hayatında her daim basarı, mutluluk, saglık ve tüm sevdikleri yanında olur. Umarın en güzel seyler onunla olur.. Ve bu tatlının agzında bıraktıgı tat bir ömür boyu eksilmez. Seni cok seviyorum minik kuzuuu Nazııı :)
Simdi gelelim bu enfes, pratik ve cok lezzetli minilerin tarifine.
Malzemeler:
3 paket Burcak Bisküvi
1 paket Krem Santi
1 bardak soguk süt
10 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1/2 cay bardagı kuru üzüm
1/2 cay bardagı portakal sekerlemesi
1/2 cay bardagı ceviz ici
Süslemek Icin:
Hindistan Cevizi
Ceviz İci (ufalanmıs)
Hazırlanısı: Öncelikle kuru meyvelerimizi 5 dakika ılık su icerisinde bekletip yumusamalarını saglıyoruz. Bisküvileri robot yardımı ile ufalayıp un haline getiriyoruz. 1 bardak soguk süt ile krem santimizi cırpıp bisküvilerimize ekledikten sonra güzelce karıstırıp, elimizle yoguruyoruz (bu asamada az süt takviyesi ile rahatlıkla top haline gelebilecek kıvamı almasını saglıyoruz) Kuru malzemelerimizi minik minik dograyarak karısıma ekliyoruz. Portakal sekerlemesini de ufak boyutlarda keserek ekliyoruz. (ben portakal sekerlemesini kıstan artan bolca tükettigimiz portakal kabuklarını degerlendirmek icin yapmıstım, iyiki de yapmısım harika bir aroma verdi truffle'n tadına-tarifi eski postlarda mevcut) Diledigimiz boyutta toplar yapıp yarısını hindistan cevizine, yarısını da ceviz icine bulayıp buzdolapta 3-4 saat sogutuyoruz. Iste bu kadar...

1 yorum:

  1. Ay minnoşum yeni gördüm bana yaptığın şeyi de koymuşsun=) Teşekkür ediyorum yazdıkların için de. Çok güzeldi tadı da. Aferim, yine yap =))))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...