Translate

29 Haziran 2013 Cumartesi

KREMALI MANTAR SOSLU BONFILE

Pratik ve cok lezzetli bir tarifim var bugün. Görüntüsüne bakıp hele birde 15 dakikada hazır oldugunu ögrendiginizde aman tanrım diyeceksiniz! Sıcak havalarda mutfakta fazla vakit harcamadan carcabuk biseyler hazırlamak isteyenler icin gayet hızlı ve doyurucu bir ana yemek..
Malzemeler:
Bonfile
Zeytinyag
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul Biber
Sos Icin:
1 adet kuru sogan
1 paket mantar
Zeytinyag
1 paket krema (200 ml)
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı: Oncelikle etlerimizi 2-3 saat önceden marine etmemiz gerekiyor. Bunun icin etlerimizi güzelce yıkadıktan sonra zeytinyag ve baharatlarla harmanlayıp buzdolabında muhafaza ediyoruz. Kızgın ve yagsız tavada arkalı önlü kızarana kadar pisiriyoruz. Sosu icin nantarlarımızı yıkayıp ince ince dilimliyoruz, ateste suyunu cektirip 4'e bölünmüs sogan ve az zeytinyag ilavesi ile biraz kavuruyoruz. Icinden soganı cıkarıp, kremamızı ilave edip bir tasım kaynatıp etimizin üzerine dökerek servis yapıyoruz.
Yanına yesil salata ya da makarna tavsiye edilir..
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...