Translate

15 Temmuz 2013 Pazartesi

KREMALI TAVUK

Kremalı tarifleri cok seviyorum. Et, tavuk, makarna ve böreklerde krema kullanıyorum. Yaglı oldugu icinde mümkün mertebe coz az yag hatta sıfır yag kullanmaya özen gösteriyorum. Bu sayede baymayan harika bir lezzet ortaya cıkıyor. Bugünkü tarifimde de tavukla kremayı bulusturdum maksimum 20 dakika da hazır olan cok pratik ve cok lezzetli bir aksam yemegi. Zamanınız cok az, ya da yok, ya da ne yemek yapacagınızı bilemiyorsunuz, ya da üseniyorsunuz.. iste size kurtarıcı bir yemek tarifi...
Malzemeler:
3 adet tavuk gögsü
1 adet havuc
1 adet kırmızı biber
3 adet carliston biber
1 paket krema (200 ml)
Tuz, Karabiber,Kırmızıbiber
Hazırlanısı:
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi jülyen seklinde dogruyoruz. Önce tavukları yüksek ısıda tavada soteliyoruz. Suyunu bırakıp cektikten sonra cok az yag ilavesi ile havuclarını ekliyoruz, 2 -3dakika soteledikten sonra biberlerini de ekleyip biraz daha soteliyoruz. Baharatlarını katıp, kremasını ekleyerek biraz daha ates üstünde tutuyoruz. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...