Translate

13 Temmuz 2013 Cumartesi

TAZE FASULYE

Yazın en cok yenen sebzelerden biri sanırım taze fasulye. Sıcak ve soguk olarak yapıyorum en cok. Bu seferki tarifim sıcak olanı. Bahceden gelen, yag gibi, yumusacık fasulyeler o kadar cabuk pisti ki! Ve bir o kadar da lezzetliydi! Zeytinyaglı soguk yenecek olanına seker koyarım, buna koymadım ama tadı sanki sekerli gibiydi..
Yani anlayacagınız bal gibi bir fasulye yemegi.. Organik, dogal ve lezzetli..
  
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 adet kuru sogan
2 adet domates
1 kasık salca
Zeytinyag
Tuz,Karabiber
Su
Hazırlanısı: Kuru soganımızı yemeklik dograyıp zeytinyagında az soteliyoruz, salca ve minik minik dogranmıs domatesleride ekleyip biraz daha soteliyoruz. Ayıklanıp, yıkanmıs fasulyelerimizi ekleyip 5-10 dakika kavurup üstünü örtmeye yakın suyunu, tuz ve karabiberini ekleyip önce harlı, ardından kısık ateste yumusayana kadar pisiriyoruz. (suyu az gelir ve daha diri ise su ekleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...