Translate

14 Eylül 2013 Cumartesi

KAYISI RECELI

Yaz ayından kısa bir güzel hazırlık daha.. Hazır kayısı recellerinden hic hoslanmıyorum benim damak tadıma göre fazlasıyla sekerli oluyor. Ama kendi yaptıgımda sekeri kendime göre ayarlayıp süper bir recel yapıyorum.. Acıkcası seker ölcüsü göz kararı tadıp ekliyorum. Sonuc mükemmel ötesi..
Malzemeler:
2 kg kayısı
2, 5 su bardagı seker
1 su bardagı su
1 cimdik tarcın
2-3 damla limon suyu
Hazırlanısı:
Kayısıları yıkayıp cekirdeklerini ayıklayıp su ve seker ile kaynatıyorum. Güzelce kaynadıktan sonra altını kısıp tarcınını ve limon suyunu ekliyorum. Biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatıp kavanozlara alıyorum.. Iste bu kadar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...