Translate

3 Eylül 2013 Salı

MUHALLEBILI KADAYIF

Kadayıf sevmeyene bile kadayıfı sevdirecek muhtesem bir tatlı. Bu tatlıyı ögrendigimizden beri kadayıfla serbetli tatlısını yapmayı unuttuk. Hafif, pratik ve cok lezzetli tam bir yaz tatlısı olan muhallebili versiyonu; serin, sütlü ve sakız gibi.. Tarifi de cok kolay. Hemencecik hazır oluveriyor, iyice soguduktan sonra da afiyetle yeniliyor :)
Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
3 cay kasıgı margarin
1 kg süt
1 su bardagından bir parmak eksik toz seker
2 yemek kasıgı un
2 yemek kasıgı bugday nisastası
1 paket krem santi
Hazırlanısı: Kadayıfı didikleyip margarin ile beraber ocakta rengi altın rengini alana kadar kavuralım. Tatlıyı yapacagımız kabın tabanına dökelim. Krem santi haric diger tüm malzemeleri ocakta muhallebi kıvamı alana kadar pisirelim. Ocaktan alıp mikser ile biraz cırparak ilk sıcagını cıkaralım. 1 paket krem santiyi muhallebinin icine dökerek iyice cırpalım ve kadayıfın üzerine güzelce dökelim. Fındık ve ceviz kırıgı ile süsleyip buzdolabında soguyana kadar saklayıp servis yapalım..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...