Translate

17 Eylül 2013 Salı

KISIR

Cayın yanına cok yakısan vazgecilmez lezzetlerden biride sanırım Kısır. O kadar kolay yapılır ki, hem pratik hem de cok doyurucudur.. Ve illa herkesinde bir yapıs sekli vardır. Ben soganı kavrulmus sevenlerdenim ve yesil sogan yiyemedigimden icine koymam. Eeee benimde yapıs stilim bu :)
Malzemeler:
2 su bardagı kısırlık bulgur
2 su bardagı su
1 adet kuru sogan
1 kasık salca
1 kasık biber salcası
1 cay bardagı zeytinyag
4 yaprak marul
1/3 demet maydonoz
2 adet salatalık
Tuz, Karabiber, Kimyon
Kırmızı biber, Kuru Nane
Limon suyu
Nar Eksisi
Hazırlanısı:
Bulguru derin bir kaba alıp, üzerine sıcak suyu eklenerek demlenmeye bırakılır. Kuru soganlar yemeklik dogranıp, zeytinyagında sotelenir. Salcası ve baharatları da eklenerek bulgura katılır. Marul, maydonoz ve salatalıklar ince ince dogranarak ilave edilir. Limon ve nar eksisi de ilave edilerek servis edilir.
10 dakikada hazır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...