Translate

20 Eylül 2013 Cuma

KURU KAYISILI KEK

KEK.. Her daim vardır.. Muhakkak yapılır.. Hep farklı tarif uygulanır.. Hatta yeni tarifler yaratılır.. 
Seviyorum yumusacık , ılık 1 dilim keki!
Bu sefer buzdolapta kavanozda duran kuru kayısılarımı hem degerlendirmek, hemde farklı bir kek yapmak geldi icimden. Bu kekte püf noktası kayısının sekerini dikkate alıp eksik seker kullanmak.
Ayrıca ben mis mis koksun diye hindistan cevizi kullandım..
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 bardaktan 1 parmak eksik toz seker
1/2 bardak sıvıyag
1 bardak süt
Aldıgı kadar Un
1 pkt Kabartma tozu
1 pkt Vanilin
1 cay bardagı dogranmıs kuru kayısı
1 cay bardagı hindistan cevizi
Hazırlanısı:
Diger kek tariflerimde oldugu gibi hazırlayıp, en son kayısı ve hindistan cevizi ekleyip, biraz karıstırıp kalıba döküyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...