Translate

31 Aralık 2013 Salı

2014 HOSGELSIN & KIRMIZI YILBASI PASTASI

Bu gece geri sayımla 2014'e Merhaba diyecegiz. Carcabuk gecen hayat kosusturmasında ne zaman oldu da 2014 geldi! Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık, takvimimizden bir yıl daha kaydı gitti. Yaslanıyoruz, giden ömrümüzden de olsa hala dogumgünü ve yeni yılı kutluyoruz..
Yeni bir yıla tatlı yiyerek girmeliyiz ki bütün bir yıl tatlı geçsin diyerek bende Yılbasına uygun Kırmızı Yas Pasta yaptım. Yapımı pratik, görüntüsü ise sahane olan bu lezzet yeni yılda bizim soframızı süsleyecek.
Eminim sizin sofralarınızda ne güzel lezzetlerle süslenecek bu gece. Hemen tarifi veriyorum; hazırlayın kagıt ve kalemleri :)
Malzemeler:
Keki icin:
2 adet yumurta
1 su bardagı tozseker
1/2 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı süt
Aldıgı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 yemek kasıgı kırmızı gıda boyası
Kreması icin:
4 su bardagı süt
5 yemek kasıgı bugday nisastası
7 yemek kasıgı tozseker
1 yemek kasıgı margarin
1 paket krem santi
6 adet cilek
Keki Islatmak icin:
1 su bardagı süt
1 yemek kasıgı pudra sekeri
Hazırlanısı:
Kekimizi her zamanki gibi hazırlayıp en son gıda boyamızı ekleyerek spatula ile karıstırıyoruz. Kelepceli kalıbımıza yaglı kagıt sererek harcımızı döküp 35 dakika 180 derece ısılı fırında pisiriyoruz. Keki bir gün önceden yapıp buzdolapta saklamak kesilmesini dahada kolaylastırıp, lezzetini daha da arttırıyor. Kekimizin yanlarından 1 parmak kalınlıgında daire formunu bozmadan kesiyoruz. Kekimizi ikiye ayırdıktan sonra, kremasını yapıyoruz. Krem santi ve cilek haric bütün malzemeleri muhallebi kıvamı alana kadar pisiriyoruz. Kremayı ocaktan alıp ara ara karıstırarak ilk sıcagı cıkınca kremsantisini ekliyoruz. (Kremsantiyi toz olarak döküyoruz, süt ile cırpıp eklemiyoruz) 1 kase kremayı üstü icin ayırıp, araya sürecegimiz kremaya cilekleri ufak ufak dograyıp ekliyoruz. (Kremanın seker miktarı bence ideal ama size az gelirse ya da cilekler tatsızsa cilekleri pudra sekeri ile tatlandırıp ta ekleyebilirsiniz) Kekimizin ilk katını sekerli sütün yarısı ile ıslatıp cilekli krema ilse güzelce kaplıyoruz. Ardından üst kat kekide aynı sekilde ıslatıp sade kremasını sürüyoruz. Kekin kenarından ayırdıgımız parcayı rondoda unufak edip pastanın üstünü ve yanlarını kaplıyoruz. Kıpkırmızı pastamız iste oldu bitti bile.. Buzdolapta bir gece bekledikten sonra servise hazırdır.. Afiyetler olsun, evlerimize bol bereket olsun, damaklarımıza ve hayatımıza tatlılık getirsin INSALLAH..
Cok güzel bir yıl bizlerle olsun dileklerimle, herkese Iyi ve Mutlu Yıllar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...