Translate

25 Aralık 2013 Çarşamba

ZEYTINYAGLI KISLIK KURU KAVURMASI

Kısa hazırladıgımız kuru dolmalıkların bu halide o kadar lezzetli ki.. Dolma yapmanın yanı sıra bu tarifide uygulamak icin kıslık hazırlıklarda bol bol kuru yapmaya calısıyoruz. Cay sattinde cayın yanına, aksam yemeginde zeytinyaglı olarak, hatta sabah kahvaltıda bile tüketebileceginiz harika bir tad. O kadar pratik & o kadar lezzetli ki..
Malzemeler:
Diledimiz kadar kuru dolmalık (ben 1 sıra ip kullandım)
500 ml su
Tuz
2 kasık zeytinyag
1 kasık salca
1 tatlı kasıgı acı biber salcası
1 kase yogurt 3 dis sarımsak
Hazırlanısı:
Kaynayan suyun icine kurularımızı atıp 5 dakika haslıyor ve süzüyoruz. Baska bir tavada yagda salcalarımızı kavurup haslanan kurularımızı bu tavaya alıyoruz. Biraz cevirip lezzetlenmesini saglıyoruz. Sarımsaklarımızı tuz ile dövüp yogurdumuzu ekledikten sonra tabaga aldıgımız kurular üzerine ilk sıcagı cıkınca sarımsaklı yogurdumuzu döküp servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...