Translate

20 Şubat 2014 Perşembe

YEŞİL YAŞ PASTA

Kim der bu pasta ıspanaklı diye.. Ispanak yaprakları kullanarak yeşil bir yaş pasta yaptım. Görüntüsü aynen fıstıklı pasta! Ama içinde 1 adet bile fıstık yok:) Tadında da ıspanak tadı yok. Görüntüsü ve lezzeti çok güzel olan bu pasta her zamanki pandispanya ve krema tarifimle yapıldı. Geriye dönüp bakmak istemeyenler için bir kez daha yazıyorum.. Yapın, yiyin, sevdiklerinize ikram edin.. Evinizde kendiniz yapın yaş pastalarını artık! Bana hak vereceksiniz, hazır pastanın ağırlığını anlayacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun..
Malzemeler:
Pandispanya İçin:
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
250 gr ıspanak yaprağı
1/2 limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı buğday nişastası
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
2 adet kivi
1 adet muz
Pandispanyayı Islatmak İçin:
1 bardak süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı: Öncelikle pandispanyamızı yapıyoruz. 1 gece önceden yaparsak kesimi ve tadı daha güzel oluyor. Ispanak yapraklarını tava içerisinde biraz soteleyerek yumuşatıyor ve rondoda iyice çekiyoruz. O bir kenarda hazır beklerken, yumurta ve şekerimizi güzelce mikserle çırpıp yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve ıspanak püremizi ekliyoruz. Biraz karıştırıp, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yağlı kağıt serili kabımız içinde 185 derece ısılı fırında pişene kadar tutuyoruz. İyice soğuduktan sonra, pandispanyamızın kenarlarından bir parmak genişliğinde kesip rondoda iyice çekiyoruz (pastamızın üzerine dökeceğiz) Kremamızı yapmaya başlıyoruz. Bunun için meyveler ve krem şanti hariç bütün malzemeleri pişirip koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz. Ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca krem şantiyi toz olarak ekleyip iyice çırpıyoruz. 1 kase kreamyı ayırıp kalanına minik doğranmış meyvelerimizi ekliyoruz. (bu ara kat kreması olacak) Pandispanyamızın ilk katını tabağımıza alıp şekerli sütümüzün yarısı ile her yanını ıslatıyoruz. Meyveli kremamızı güzelce sürüp 2.kat pandispanyayı üzerine örtüp şekerli sütümüz ile ıslatıp diğer sade kremamızı da bu kata sürüyoruz. Çekilmiş kek kırıntılarımızı üzerine serpip mümkünse 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...