Translate

3 Mart 2014 Pazartesi

FINDIKLI KURABİYE

Bu lezzete bu isim çok yavan kalıyor. Fındıklı kurabiye çok sıradan.. Herkes bir şekilde yapmıştır eminim ama bu bambaşka.. Harika bir lezzet cookie gibi dışı çıtır içi sakızlı. Ağızda dağılan muhteşem bir kurabiye. Yapımı çok pratik, pişme süresi çok kısa ve bu uğraşa lezzet çok ama çok fazla. İlk tadımda eşim favori kurabiyem oldu dedi, bencede öyle.. Bundan böyle tarifin adı Favori Enfes Kurabiye :)) Ne duruyorsunuz? Hemen kalkin yerinizden, deneyin, bu lezzete inanamayacaksınız... O derece eminim yani!
Malzemeler: (ben bu ölçülerin 1,5 katını yaptım)
1 paket margarin
1 bardak toz şeker
1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
1 ufak kase fındık kırığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Yağ, şeker ve yumurta sarısını iyice elimizle karıştırıp, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip yoguralım. Unu kontrollü ilave ederk ele yapışmayan güzel bir hamur kıvamı yakalayalım. Hamurumuzdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Ben cevizden ufak parçalar kopardım fırında acayip büyüyorlar daha ufak yapmanız tavsiye.. Önce bir yüzünü yumurta akına ardından da fındığa bulayıp 170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. 15 dakikada oldu benimkiler. Fırından ilk çıktığında yumuşak olup hava ile temas edince sertleşiyor meraklanmayın yani. Soğutma telinde soğutup ağzı kapalı kavanoz ya da teneke kutuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.. Afiyetler olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...